Wysłany: 2010-07-02, 22:13 Debata oksfordzka - zapis audio
Debata oksfordzka 25 czerwca, piątek, godz. 19.00, Centrum Dialogu "My, Narkopolacy", ul. Chmielna 26/19 (klatka III, domofon 319), Warszawa
Małe co nie co do posłuchania
http://marawella.wrzuta.p..._oxf-25.06.2010
Proszę o rozsyłanie i linkowanie po różnych stronach w celu zmiany światopoglądu:)
Proszę by ktoś ściągnoł i gdzieś jeszcze uploadował. Potrzebne jest stworzenie MIRRORa
Szkoda tylko ze nie masz nagrania w wersji video, duzo przyjmniej by sie ogladało, bo troche trwa to nagranie, ale mimo wszystko dzieki, jest wlasnie w trakcie przesłuchiwania.
_________________ Wcześniejszy nick Damian_Red
Bede go dalej uzywał na innych portalch, wiec jak zobaczycie ten nick to wiedzcie ze to ja
Moim zdaniem, ta debata ukazała żenująco niski poziom wiedzy i świadomości rzeczywistości wśród zwolenników prohibicji...
Niestety nadal można odnieść wrażenie, że kompot i heroina jest w Polsce na porządku dziennym i stanowi zainteresowanie młodzieży... nie wspominając już o tym strasznym SKUNIE. Wg. pewnej niewiasty (w podeszłym wieku) skun jest hodowany z dodatkiem różnych (cytat) "smacznych dodatków, jak amfetamina czy opiaty".
Mam pytanko do zaawansowanych growerów - czy roślina zwyczajnie nie umrze po dodaniu amfy lub opiatów do/zamiast nawozu (dla ułatwienia rozważmy uprawę hydro)?
W przyszłych debatach proponuję rozwiać mit skuna za pomocą 3 agrumentów:
1. Jeżeli "skun" to "osiedlowy chemik" to jego powstanie zawdzięczamy prohibicji i nie umożliwieniu legalnej hodowli normalnego zioła. Przy czym warto zaznaczyć, że ten "skun" to najczęściej marnej jakości zioło + syf na zwiększenie wagi (a nie kopa) dodawany po normalnym wyhodowaniu rośliny (bez "smacznych dodatków") i najczęściej przez ostatnie ogniwo (czyli tzw. dilera).
2. Jeżeli "skun" to odmiana "Skunk", to jest to w 100% naturalne zioło o sporym stężeniu THC (o ile było dobrze hodowane), którego użytkownicy używają zazwyczaj mniej niż zioła z lat 70 (zawierającego podobno około 3% THC, lecz wtedy większym powodzeniem cieszył się hash - który i miał o wiele większe stężenie THC).
3. W USA, taką samą reputację jak w Polsce "Skun", ma ziółko "Kush" (o ile dobrze pamiętam). Zmieniła się tylko nazwa, propaganda ta sama.
Mimo wszystko, dobrze że się odbyła ta debata, więcej ich!
_________________ Edukacja kluczem do legalizacji!
http://thc.edu.pl
uff dotrwałem do końca, ciekawa dyskusja nie powiem ale obie strony popełniały rażące błędy. Ten pies jak powiedział że zawiasy to nie jest ograniczanie wolności i nie krzywdzą skazanego to tylko mięsem zacząłem rzucać A ekipa WK gdy powiedziała że od zioła nikt nie pójdzie do szpitala to też nieprawda, a co z pacjentami którzy nabawili się chorób psychicznych ew. uzależnili się od baki w stopniu wykluczającym ich z życia społecznego? generalnie to 101 min. debaty a i tak do żadnego porozumienia nie doszli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum