Wysłany: 2010-05-31, 10:49 Atak ZOMO na manifestantów
Marsz za Nami ale o tym w następnych dniach.
Tymczasem przygotowaliśmy dla Was relacje ze zdarzenia, które zaistniało po Manifie pod komisariatem na wilczej 21. Zaczęło się od pojmania jednego z uczestników manifestacji w parku pod sejmem. Który palił.... bazylię skręconą w Jointa krzycząc do Policjantów, że właśnie wykonuje tą nielegalną czynność. Został przeciągnięty po parkowej ziemi aż zgubił buty. Malo tego... z powodu dużej liczby obecnych w tym miejscu innych świadków zdarzenia policjanci zgubili go również. Więc zatrzymali jakiegoś innego przypadkowego uczestnika. Za zatrzymanym podążyła grupa około 200 osób, która pod komisariatem domagała się wypuszczenia w ich ocenie niewinnego manifestanta. Skandowała hasła "Puście Go!", "Wypuście ziomala", "Taka Nasza Demokracja", nie obyło się bez stadionowych anty policyjnych przyśpiewek, które nawiasem mówiąc nie były w ogóle tam potrzebne, jednak psychologia tłumu rządzi się swoimi zasadami. Po kilkunastu minutach zjechało się parę furgonetek wypełnionych po brzegi uzbrojonymi w pałki policjantami z prewencji, którzy wygonili manifestantów z przed komisariatu na pobliska ulice. Chwile później przybyła grupa kolejnych 200 osób, którzy podgrzali atmosferę wzmacniając już i tak głośne okrzyki. Tak spora grupa dała pretekst policji aby siłą rozgonić zebranych. Po pierwsze z racji liczebności było to już nielegalne zgromadzenie, po drugie cale skrzyżowanie i poboczne ulice zostały zablokowane. Po ostrzeżeniu kilkudziesięciu "stadionowych" ruszyło na zebranych, którzy podnieśli ręce i zaczęli krzyczeć '' Jesteśmy bezbronni!". Prewencja biła kogo popadnie, włącznie z dziewczynami i zupełnie niewinnymi przechodniami. Jednego z uczestników bijatyki wrzucono do cukierni przez drzwi. W tym czasie kilkanaście osób zostało w brutalny sposób zatrzymanych a innym próbowano nakłonić do skasowania filmów z aparatów. Była tam jednak nasza telewizja, która zarejestrowała całe zdarzenie od początku do końca. Poniżej przedstawiamy relację ze ataku Policji na Manifestantów. Oficjalne stanowisko co do samej akcji pod wilczą przedstawimy niebawem.
Niebawem udostępnimy relację video oraz informację z przebiegu samej Manifestacji, która na szczęście była pokojowa. Ci co nie byli niech żałują. Bawiliśmy się naprawdę znakomicie a Warszawa została sparaliżowana. Z relacji miasta wynika, iż korki z powodu Marszu trwały ponad 2 godziny a to mówi samo za siebie. Wiadomości Polskiej Agencji Prasowej o tym, że było na 2 tysiące są niemal obraźliwe. Było nas 15 tysięcy a niektórzy mówią, że więcej. Ile Nas będzie za rok? Odpowiedzmy sobie sami.
Przy okazji tej wiadomości Organizatorzy chcą podziękować wszystkim za przybycie i tak duże wsparcie. To dzięki Wam przypominamy o problemie nękającym tak dużą społeczność. To dzięki Wam pokazujemy świadomość innym!
Wolne Konopie
Niczym kwiaty na śmietniku
w głowie się nie mieści...
A u mnie dzisiaj w szkole pieski zawitały i robili nam lekcje, że jesteśmy "bezpieczni". To zacząłem opowiadać wszystkim jak nas spacyfikowali n
a marszu. Skończyło się to tak, że gonili mnie po całej szkole ;p ale nie złapali ;D
_________________ Rozwiązań szukajmy w pokoju. W pokoju siła magiczna zaklęta! Każdy inny, wszyscy równi!
Gdy policja przyjeżdża po Ciebie, Ty usiądź sobie i zapal z nimi, a zobaczysz, że nie wszyscy w policji to skurwysyny.
Gonili mnie 1. za to, że powiedziałem na forum całej klasy i paru innych osób jak było naprawdę 2.nazwałem ich faszystami i ludźmi, którzy rozumieją demokrację, jako narzucanie swojej woli przez siłę
Mogłem zostać i dzwonić do was, lecz nie chciałem wam zawracać głowy, bo pewnie macie swoje ważniejsze sprawy
_________________ Rozwiązań szukajmy w pokoju. W pokoju siła magiczna zaklęta! Każdy inny, wszyscy równi!
Gdy policja przyjeżdża po Ciebie, Ty usiądź sobie i zapal z nimi, a zobaczysz, że nie wszyscy w policji to skurwysyny.
Nie jestem wyznawcą JP i innych głupich ideologi( szczególnie jak widzę 12 latka który biega krzyczy JP a jak jedzie policja to ucieka jak ciota ), ale jak patrze na te filmiki to mnie chuj strzela, jak można szarpać dziewczynę, powinna mu zabrać tą jebaną pałę zdjąć zjebany kask i przyjebać w ryj. Ale przypuszczam, że i to nie nauczy takich skurwieli jak on niczego Czas zmienić system.
Mozna ! Pałą ćpunów, narkomany legalizacji sie zachcialo, najpierw sie zycia i kultury nauczcie !
Jak chcecie przekonac, ze to wszystko bylo pokojowe skoro podczas rutynowego zatrzymania polowa tłumu miala jeden cel...
jak to powiedzial bardzo pieknym jezykiem, Naszą wspaniałą polszczyzną bylo to ... "jebanie tych szmat"
To jest podejscie tych wilekich zwolennikow legalizacji ?
Umiecie tylko "jebac" ? wszystko tylko byscie jebali ?
Dobrze powinni jeszcze mocniej walic tymi palami, moze by jakos wytlukli ta glupote z tych pustych glow,
jak mozna chciec walczyc o swoje prawa i innych skoro reprezentuje sie poziom "uciekles tym kurwom".
Prawda boli polowa z was to narkomani, ktorym w glowach sie pierdoli (bez urazy ludzie, ktorzy sa normalni, ze tak to krotko ujme streszczajac to co mam na mysli).
A i jeszcze jedno co do "JP i 12 latkow zapierdalajacych w takich koszulkach, to wlasnie przez takich gimbusow jak Kurtz i jemu podobnych moda taka nastala i dzieciom w glowach poprzewracala, matka prawdziwą rodzinę miec chciala, co sie dzieje nie wiedziala,
starszy z braci z drugiego zrobil narkomana, ktory z koszulka "JP" wyjebal sie na palach przez jebanego grama.
Wjazd na chate po zakonczeniu przesluchania, ona sama zostala ich zza krat podziwiala to wszystko przez jebanego grama, oni znalezli pozniej pol kilograma.
A na sam koniec ... 80% uczestnikow tego cyrku byla nacpana, trawa, amfa, grzybami czy dopalaczami lub innymi srodkami i to ma byc pokojowe ? Banda narkomanow idaca srodkiem miasta, wykrzykujaca obrazliwe tresci pod adresem przedstawicieli jakze waznej i niedocenianej w naszym kraju policji ?
Nieletni otumanieni narkotykami, bedacy na bardzo zlej sciezce, mogacy w przyszlosci miec bardzo powazne problemy zdrowotne ?
F.Y.F.I, kogoś kto szarpie dziewczyny za nic i napierdziela kolesia po głowie za nic, i to nie jedyne przypadki z tej akcji,nazywasz ważnymi przedstawicielami policji ? Przepraszam bardzo, ale dla mnie to zwykłe kurestwo, ludzie stoją krzyczą "jesteśmy bezbronni" a pałkarze na nich. To jest normalne ? Poprostu policji brakowało adrenaliny.
Mój kolega chciał zrobić zdjęcie jak pałują kolesia za blanta ( przecież to takie niebezpieczne mógł nim rzucić i kogoś zabić ... ) dostał z łokcia to jest normalne ? Nie jednemu kazali kasować zdjęcia/filmy ...
Wiesz co ta kochana policja za Twoje pieniądze robi ? Nie raz przewozili pijanego kolege pod dom, za czyje pieniądze ?
Fify, założę się, że jesteś zwolennikiem Jarka. A co do młodzieży, to 1. poczytaj sobie o tym i dopiero wtedy się wypowiedz, bo mówiąc krótko pierdolisz 2. Ja sam jestem nieletni, a jakoś naćpany nie byłem, narkomanem nie jestem, ani też alkoholikiem, lub innym nałogowcem 3. co do "JP", to czego chcesz, skoro sama policja sobie na to zasłużyła? Kto gania za normalnym chłopakami po blokowiskach i spokojnie sobie żyć nie daje? Kto uważa, że jest panem osiedla? pieprzona POLICJA!!! A młodzież widząc starszych braci w takim nastawieniu to przejmuje, a policja jak pałowała niewinnych tak pałuje! 4. Nie zdziwiłbym się, jakbyś sam był gliną
No wiec po pierwsze i najwazniejsze...
Czy polskie prawo pozwala posiadac chociazby niewielkie ilosci narkotykow takich jak marichuana(bez wywodow marichuana nie jest narkotykiem, papierosy, piwko to tez narkotyk ) ?
NIE
Tak wiec po co ktos tam palił ?
Nie mozna bylo zostawic na wynajetym pokoju ? spalic przed ? po co isc z przypalem tam gdzie jest tyle policji (tak wiem wielu z was sie udalo ciesze sie razem z wami) ?
Czyms sobie zasluzyla widocznie ? poza tym na tym filmiku dokladnie nie widac calego zajscia co budzi wiele watpliwosci.
F.Y.F.I., porozmawiamy cwaniaczku, jak idac spokojnie chodnikiem, sluchajac koncertu w piekna pogode, podbiegnie do ciebie jakis burak z policji, podetnie ci nogi i zacznie okladac palka.
elementarnych zasad kultury to ty nie masz, skoro uwazasz, ze normalne jest bicie ludzi, ktorzy maja podniesione rece i co najwyzej poszli poczekac, az ktos wyjdzie.
twoim zdaniem, walka polega na gadaniu? nie wiem czy zarejestrowales pewien drobny fakt, ze to byl Marsz Wyzwolenia Konopi, wiec chyba nie dziwne, ze ludzie to mieli przy sobie(ja np. nie, wiec w gruzach lezy twoja teoria o tym, ze sie zasluzylo).
Gdzie ty slyszales obrazliwe hasla w strone policji? jedyne co widzialem, w trakcie marszu to muzyke, braterstwo i gesty solidarnosci od zwyklych przechodniow i np. restauratorow, ktorzy na pewno sie ucieszyli, ze jest taka impreza, bo wiecej zarobia.
Ludzie poszli na after i bawili sie w taki sposob jak chcieli, nie bylo agresji, wiec chrzanie to co kto sobie wzial, bo nie mam prawa decydowac w imieniu tych ludzi(zeby ci sie nie pomylilo, mowie o doroslych, pelnoletnich osobach).
niestety, pomylilo ci sie, nie jestem wyznawca JP, nie jestem rowniez gimnazjalista, ani kierowca busa. Prowadze dzialalnosc gospodarcza, daje zarabiac na chleb innym, mam kobiete, mieszkanie, normalna rodzine nie pale czesto i przestan pierdolic o czyichkolwiek matkach, bo gowno Ci synek do tego, jak wyglada czyjes zycie, a juz na pewno nie wiesz, o tym co kto uwaza na dany temat, w tym matki o tym temacie. Ale w koncu to Polska, tu jest jedynie sluszny model i postawa.
Niczym kwiaty na śmietniku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum