Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  StatystykiStatystyki Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Temat po mwk 2010
Autor Wiadomość
Kurtz

Wysłany: 2010-05-30, 12:06   Temat po mwk 2010

Na poczatek powiem, tak:
Przepraszam, nie wiem, co powiedziec.
Wzruszylem sie :D

Przyjechalem pod palac okolo 14, na poczatku nic nie zapowiadalo tego co niedlugo ma nastapic. Bylo okolo 15 rozproszonych osob. Ale zaczelo sie to bardzo szybko zwiekszac.
Najpierw pojechalismy z plakatowaniem i spreyowaniem oraz malowaniem mundurow.
Nastepie w narodowym stylu prawdziwego Slowianina, zerwalismy wszystko flagi niemieckie z mudnurow.

Gdy przyjechaly i rozstawily sie lawety, zaczal sie prawdziwy kociol, ludzi bylo po prostu las, morze.
Bardzo szybko rozniosla sie propaganda, pozniej po chwili ruszylismy lawetami, w droge.
Trzeba przyznac, ze jestesmy wylacznie tlamszonym, genialnym narodem. Rozpoczecie bylo konretne, na stale korkujaca centrum.

W czasie podrozy, jak bylo kazdy wie :D Ludzi bylo moim zdaniem ponad 20 tys.
Zaczynamy rosnac w sile. Wiara wkurwia sie coraz bardziej. Malo pozostalo do celu panowie.
Jeszcze w to lato beda imprezy w poszczgolnych miastach.

Nastepnie dostalismy sie pod sejm, chyba zachaczajac o komende glowna.
Co moge powiedziec, o sejmie, nazwa ulicy mowi wszystko.

W naszym spoleczenstwie utrwalilo sie przekonanie, ze policja i rzad, to najwieksze nie roby, ktore dostaja najwiecej i wszystko spierdola.

Trzeba powiedziec tez slowo krytyki, gdy puscilismy dym, to czesc ludzi poszlo do domow. NIE BOJCIE SIE.

Po okolo godzinie dwoch policja przyszla i przyjebala sie do Goty.
Ale wyszedl w przeciegu godziny czy dwoch.

Moim zdaniem, trzeba naglosnic, ze jest to stlumienie pokojowej demonstracji, ludzi idacych pod komisariat w gescie podniesionych rak, aby wesprzec organizatora.
Zostalismy spalowani, wyszlo na nas krotko mowiac ZOMO, tlumienie takich demonstracji jest nie demokratyczne. Wiec bedziemy mieli sprawe do drarzenia ;]

Ale moim zdaniem, calego smaczka debilizmu rzadu polega na tym, ze nie chca czegos na czym zyskaja w ekonomii albo gospodarce np. Kraj rzadzony przez kretynow.

A z tego miejsca chcialbym pozdrowic wszystko, ktorzy nie weszli do klubu, bo byli najebani.
Akcja typu zlamanie sufitu w tramwaju albo darcie ryja na dziecko w wozku.
Jak widze takie obrazki, to nie wiem co zrobic jebnac przez leb czy olac.

W kazdym razie MWK 2010 trzeba uznac, za najlepsze z dotychczasowych, pod wzgledem obslugi i ilosci osob. Wszystko wyszlo, mniej wiecej tak jak chcielismy, jakies ostatki trzeba ogarnac.

BIG UP LUDZIE I DO ZOBACZENIA NA NASTEPNYM MARSZU.
Niczym kwiaty na śmietniku

W# drakon
ARMIA KONOPNA

Wysłany: 2010-05-30, 12:14   

Stary, mówisz nie bać się. Mnie po prostu wryło, nie wiedziałem co robić jak te zomo zaczęło biec, po chwili się obudziłem i podnosiłem ludzi z ziemi.

Jeden koleś przez szybę wpadł do sklepu, pokaleczył się, aż trzeba było szyć, policja pałowała. Trzeba było tam pod komisariatem zamknąć oczy podnieść ręce i krzyczeć nawet godzinę że jesteśmy bez broni.

Ogólnie było zajebiście, after też był hoho, ciężko cokolwiek mi sobie przypomnieć, ale pamiętam zajebiste łóżko na łańcuchach, 2 wielkie hale.

GDYBY PIWO BYŁO W NORMALNEJ CENIE .... ;>

Ogólnie nie do zapomnienia.

Pozdrawiam

Kurtz

Wysłany: 2010-05-30, 12:24   

Kuuuurwa, to Wy tam zamulaliscie ;] a nie bylo miejsca do kimania nigdzie ;]

Clauf 
zapalony palacz

Wysłany: 2010-05-30, 12:39   

byłem pierwszy raz. było zajebiście. psy jak to psy zachowały sie hujowo. szczerze to nie spodziewałem sie tak szybkiej interwencji jeśli chodzi o prewencje. Co najważniejsze bat był odpalony. Teraz czas pomagać ziomkowi wyjść z problemów. dziś mają go wypuścić. PEACE oby tak dalej.

EudezetJunglist 
Jungle IS Massive

Wysłany: 2010-05-30, 12:44   

Strasznie duzo strasznej dzieciarnii dlatego nie zostalismy na afterze... ludzi duzo, fajnie, z tym ze połowa poszła sie przejść, ciezko było wszystkich poderwac do krzyku. Mimo to wyszło fajnie, ciesze sie ze sie rozrastamy, ciesze sie ze zajebalismy warszawskie centrum i ciesz sie ze poznalem pare swietnych osob ;) POZDRAWIAM

acha i szacunek dla ludzi z trasy "Łódź Fabryczna - Warszawa Centralna" ! extra biforek... ;) "ma ktos wiadro ? " :D

JEBAĆ DOPALACZE !

Kurtz

Wysłany: 2010-05-30, 12:49   

Ale jak patrze na zachowanie psow to po prostu szok :/ To jest po prostu kraj policyjny, duzo agresji, malo tolerancji.
Ci co pierdola tak o demokracji i wolnosci jednostki :evil:

lukka 
raketenflugplatz

Wysłany: 2010-05-30, 13:54   

Kurtz napisał/a:
Ale jak patrze na zachowanie psow to po prostu szok :/ To jest po prostu kraj policyjny, duzo agresji, malo tolerancji.
Ci co pierdola tak o demokracji i wolnosci jednostki :evil:

widziałem jak pod sejmem już Gota wyrywał się polucji z jednym butem w ręku... ;)

ja kręciłem telefonem przy barierce sejm z flagą i ładną polucjantkę. no i jeden jej kolega mundurowy spytał mnie się, czy mi nie zepsuć telefonu? z prawnego punktu widzenia to, o ile się nie mylę wykroczenie, tzn. grożenie zniszczeniem mienia... i coś takiego robi polucjant... szkoda słów..

tak sobie myślę, że wypadałoby dotrzeć do danych statystycznych o tym, kto idzie najczęściej do policji. myślę, że w dużej mierze to są ludzie z małych miasteczek, wsi. sfrustrowane osiłki, których koledzy z podwórka bawią się w gangsterów... taki smętny typ człowieka... sine smutasy ;)

no i respekt dla organizatorów. numer z rozrzucaniem "ziółek" z lawety był błyskotliwy... kurwa, dlaczego w Czechach można mieć to i owo, a tu nie?? co wiedzieli czescy ustawodawcy, a nie wiedzą nasze łojce narodu?? ...bo to kraj złodziei oraz pieprzonych bigotów. polutycy nie kiwną paluszkiem, bo części świętojebliwego elektoratu hasło "trawa" kojarzy się jednoznacznie... co za kraj... a ksiądz dmucha ministranta i prawo to akceptuje... syf.
oh the rising sun and the place it's coming from
is inside of you and now your payment's overdue.

Dobra Dziewucha 

Wysłany: 2010-05-30, 13:55   

Szkoda tylko, że nie było identyfikatorów dla wszystkich aktywistów...Czekałam na ten dzień cały rok a później się okazało, że nie wejdę na after, zupełnie obcy człowiek. Ale cóż...czekałam rok, poczekam drugi...

W# drakon
ARMIA KONOPNA

Wysłany: 2010-05-30, 14:06   

http://pl.indymedia.org/pl/2010/05/51444.shtml

tu jest mniej więcej nie zatuszowane nic ;)

#Squart 
ARMIA KONOPNA

Wysłany: 2010-05-30, 14:09   

Pozdro dla pierwszej ekipy z tego zajebistego łoża xD

Mohery i inni postronni bardzo chętnie ulotki i gazetki brali, co bardzo cieszy :-)

http://infobot.pl/r/1CR0 <<Pomóż oglądając reklamy!

#witapol92 
ARMIA KONOPNA
Legalization

Wysłany: 2010-05-30, 14:34   

Ogólnie marsz i after był meeeega tylko jeden minus policja .... Do tej pory mam śiniaka na plecach :/
www.hemplobby.info
www.freehempzone.com

włośnik 

Wysłany: 2010-05-30, 14:52   

jak tam na after było, bo nie miałem jak zostać. Ale na marszu zajebiście :D tyle ludzi, że nie dało się wszystkiego ogarnąć :D

Al_Bundy 
Chleb jest z mąki?

Wysłany: 2010-05-30, 17:51   

Byłem z kolegami pierwszy raz na marszu i ogromnie mi się podobało , te uczucie - iść ulicą ,w tłumie, w stolicy i palić jointa ;D Niestety akcji z policją nie widziałem ,gdyż w barze byłem wypić sobie piwo.Na after party nie byłem , gdyż nie miałem jak później wrócić. Za rok też się wybieram i zamierzam wziąć więcej ludzi ze sobą.

Tomaszak47style 
Czarodziej

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: 2010-05-30, 18:07   

Byłem w pierwszym rzędzie za listkiem, na akcji "odbicia zakładników" Krzyczeliśmy z podniesionymi rękami "jesteśmy bezbronni". Nie wierzyłem własnym oczom jak policja ruszyła na demonstrantów. Chwila moment i wszyscy uciekają mało pałą po kolanach nie oberwałem, ale było warto.

juby102 
Pieniądz

Wysłany: 2010-05-30, 18:23   

Szkoda, że policja nie wpadła na pomysł, by wypuścić od siebie jakiegoś mądrego kolesia (na pewno znajdzie się jeden taki w całej policji), który by z nami porozmawiał i spróbował załatwić to na spokojnie. Ja chciałem do nich pójść i porozmawiać z którymś, żeby to załagodzić, lecz brakło mi tak zwanych jaj, a do tego możliwość dostania pałką i wzięcia mnie na dołek skutecznie mnie przestraszyło i po prostu poszedłem sobie... Jak to mówią: "W pokoju szukajcie rozwiązań, ponieważ pokój największą siłą jaka jest..."

Bless

Odpowiedz do tematu